perjantai 9. joulukuuta 2016

THEO: 1 - Secret




Tiedäthän sinäkin ne hetket? Ne lyhyet ja pitkät, ne joskus sekunnin- ja joskus elämänmittaiset hetket. Ne, joista kliseet eivät kerro. Ne, joista tämä tarina kertoo riipaisevan konkreettisesti.



Kun vahvat ovat heikkoja.
Kun heikot ovat vahvoja.
Kun uppoamaton laiva uppoaa.
Kun teräksestä valettu silta romahtaa.



Kun mikään ei ole sitä, miltä näyttää.

***



Auberon High School. Kello oli 9:46 ja välitunti oli alkanut minuutti sitten.



Siitä hiljaisuudesta, joka koulussa oli vallinnut vielä hetkeä aiemmin, ei ollut enää jälkeäkään. Oppilaat vaeltelivat koulun käytävillä viettämässä aikaa, metelöivät, keskustelivat, nauroivat. Joku hakkasi limsa-automaattia seinustalla. Joku yritti keskittyä läksyjen tekoon rauhallisessa nurkassa, mutta ei jaksanut kauaa yrittää, vaan aloitti keskustelun luokkatoverinsa kanssa.



Ainoa, joka oli hiirenhiljaa, oli Jacob. Siltä Jacobista ainakin tuntui. Kaikilla muilla oli jotain tekemistä, jotain puhuttavaa jonkun kanssa. Ei hänellä. Ei ollut koskaan ollut, hän oli aina ollut yksin.
   Jacob penkoi kaappiaan käytävällä, yritti löytää maantiedon kirjaa. Hän oli aivan varma, että oli laittanut sen kaappiinsa eilen. Missä se oikein oli? Maantiedon tunti alkaisi kohta, aiheena olisi geologia. Se kiinnosti häntä. Hän halusi löytää kirjansa.



Uskonnon kirja löytyi kaapin pohjalta, samoin matematiikan. Ei maantiedon kirjaa. Ei kai hän ollut unohtanut sitä eilispäivänä luokkaan? Tarkemmin ajatellen Jacob ei muistanut ottaneensa sitä mukaansa. Ehkä kirjaa voisi kysyä opettajalta.
   Jacob nosti katseensa kaapista ja sulki peltisen oven. Kääntäessään katsettaan poika hätkähti.



”Turhaan olet kaappiin menossa. Me tiedetään jo, että olet homo.”
   Paul nyrpisteli hänen edessään itsetietoisesti antaen kylmän virneen käydä välillä kasvoillaan. Koko muu jengi seisoi irokeesipäisen pojan ympärillä. Jengiksi Jacob sitä mielessään kutsui. Oikein kovisjengi. Eikä epäilystäkään, etteikö porukka olisi hänen kimpussaan taas.
   Jacob laski katseensa. Poika yritti ohi. Oli silkkaa toiveajattelua, että hänet olisi päästetty noin vain menemään.



”Mihin sä luulet olevasi menossa?”
   Theo tönäisi Jacobia taaksepäin, takaisin kohti kaappeja, eikä Jacob pistänyt vastaan. Theo oli ’kilari’. Sellaisessa maineessa poika ainakin oli. Suuttui nopeasti ja pienestä, ja oli suuttuessaan aggressiivinen. Jacob piti oikein mielellään huolen siitä, ettei suututtaisi Theoa turhaan.
   Janet kikatti.
   ”Hyi vittu Theo, sä koskit homoon. Siitä voi saada HIVin.”



Theo naurahti. Äänettömästi kylläkin, mutta huulet paljastivat eleen.
   ”Voiko?” poika kysyi haukkoen henkeä teeskennellyn kauhun vallassa. ”Siinä tapauksessahan mun kannattaa pestä käteni. Ja sun, Jacob… sun pää pitää varmaan pestä.”



Jacobin reppu mätkähti lattialle pojan yrittäessä pistää vastaan. Se ei onnistunut. Paul, Theo ja George tekivät kaikki parhaansa raahatakseen Jacobia väkisin eteenpäin. Jengi vaikka kantaisi hänet haluamaansa määränpäähän.
   Janet kikatti. Kikatus etääntyi. Tyttö jäi odottamaan lopputulosta, ihailemaan alfaurostensa sankaritekoa kauempaa.



Jacob yritti vastustella loppuun saakka, vielä sittenkin, kun oltiin poikien vessassa eikä ollut enää toivoakaan siitä, että joku opettajista sattuisi kävelemään vastaan ja tulisi väliin. Vastustelu ei vain tosiaankaan hyödyttänyt mitään.
   George avasi oven valmiiksi, Paul auttoi Theoa työntämään Jacobin vessakoppiin. Kolmen nuorukaisen yhteispeli toimi moitteetta.



Pitäen vielä pytyn reunasta käsillään vastaan Jacob harkitsi potkaisevansa taaksepäin. Se vain olisi saanut Theon suuttumaan kunnolla.
   Ehkä oli parasta luovuttaa ja taipua heidän tahtoonsa.



Mutta kaikesta huolimatta…
   Tämä ei ole tarina Jacobista. Varsinaisesti.
   Tämä ei ole tarina koulukiusaamisesta. Varsinaisesti sitäkään.
   Tämä on tarina…



.. Theosta.
   ”Anna tulta.”



Savu kohosi ilmaan sinertävänharmaina kiehkuroina kahdesta savukkeesta. Paul karisti omastaan tuhkia kostealle nurmikolle. Theo veti sätkästään nautinnolliset sauhut pyyhkäisten ohimolle karanneen irtohiuksen tiehensä.
   ”Pitäiskö meidän jutella niistä bileistä?”
   Ääni oli Georgen.



"Mitä niistä?"
   Theon ääni oli käheä. Poika yskäisi hieman. George empi, ennen kuin jatkoi.
   "No siis... meillä ei ole vieläkään paikkaa, missä pitää ne. Meillä ei käy, vanhemmat on kotona koko viikonlopun, ja Janetilla myös. Ja Paul, eikö sulla ollut jotkut sukujuhlat just silloin?"
   Paul äännähti myöntävästi. Theo veti uudet henkoset sätkästään. Hermosauhut, suoraan sanoen. Hän ei pitänyt suunnasta, johon keskustelu oli menossa.



George kysyi sitä. Kysyi nyt jo.
   "Niin että etkö sä voisi --"
   "En."
   Vastaus oli nopea ärähdys. Theo käänsi katseensa pois ja oletti asian olevan loppuun käsitelty.



Niin ei ollut. Paul katsoi Theoa murhaavasti.
   "Älä viitsi, Theo!" poika ärähti ja napautti tupakkansa vartta saadakseen tuhkat taas karisemaan. "Sä asut yksin. Sun vanhemmat maksaa sulle, että sä voit pitää sitä kämppää keskenäsi. Silti sä et ikinä anna kenenkään meistä tulla sinne. Nytkin me tarvitaan paikka, jossa pitää bileet. Sulla on sellainen ja sä kieltäydyt käyttämästä sitä. Mikä sua vaivaa?"
   Taas hermosauhut. Theo keräsi rohkeutta.



Poika tiesi leikkivänsä tulella. Riskeeraavansa turhaan. Mutta luonne ei antanut periksi, eivätkä myöskään tosiasiat. Hänen luokseen ei tulisi ketään. Ikinä.
   "Mua vaivaa se, etten mä halua nähdä sun rumaa naamaa mun asunnossani."



Theo tumppasi tupakan urheilukentän nurmeen kääntyessään. Hiljaisuus vallitsi jäljelle jääneen kolmikon välillä tasan niin kauan, kuin Theo oli kuuloetäisyydellä. Sopivan tilaisuuden tullen Paul tuhahti ajatuksensa ääneen.
   "Vitun runkkari."



Salaisuudet on tehty pidettäviksi.
   Lupaukset rikottaviksi.



"Pärjääthän siellä, poika?"
   "Kyllä mä pärjään, isä. Ei tarvitse tulla käymään. Sano äidille terveisiä."

   Viisi kuukautta. Viisi vitun kuukautta.



Viisi kuukautta hän oli asunut tässä asunnossa.
   Viisi kuukautta hän oli tuntenut Paulin, Georgen ja Janetin.
   Viisi kuukautta hän oli tuntenut myös Jacobin.
   Viisi kuukautta sitten Jacobin pää ui ensi kerran vessanpöntössä.



Viisi kuukautta sitten hän oli luvannut itselleen jotain.
   Ettei kukaan enää satuttaisi häntä. Ei kukaan.
   Lupaukset on tehty rikottaviksi.



Jotkut salaisuudet ovat liian synkkiä jaettaviksi.



Liian raskaita kannettaviksi.

***

Irviksen kommentteja:

Näin lähti THEO sitten käyntiin. Heti alkuun sanon, että tarina tulee olemaan hyvin vahvasti mun tarinoiden synkimmästä päästä. En halua paljastaa liikaa, mutta sanon, että tässä tulee tapahtumaan hyvin ikäviä asioita. Toivottavasti kestätte.

Vastoin aiempia mietintöjäni päätin pitää kommentoinnin auki, eli vapaasti saa sanoa sanottavansa. :) Ajattelin tätä siltä kannalta, että jopa näin lyhyessäkin tarinassa on kiva ottaa vastaan palautetta seuraavia osia silmälläpitäen.

Niin ja tosiaan, tässä blogissa ei ole vielä linkkilistaa. Ken haluaa linkinvaihtoon, ilmoittautukoon nyt! Ilmoitan uusista osista linkinvaihtajille automaattisesti, jos ei toisin sovita.

17 kommenttia

  1. Wihiii!!! Kunnon hypetykset täällä ja pomppiset. Kuten jo aikaisemmin lähetin viestiä, niin oot yhä paras vaikka inspiä ei tulis! Mutta tää on jo niin käsittämätöntä miten jo tälläisestä pienestä alusta saat mut innostumaan kuin pieni koiranpentu (kirjaimellisesti olen saanut turpiini viimeisen parin kuukauden aikana dobermanni-koiranpennun takia mutta silti) XD Mutta pidän kirjoitus asusta joka on siistiä eikä liian paljoa tekstiä yhden kuvan alla, silmät kiittää c:

    Kiiitos ja kumarrus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Voin kuvitella sut hyppimässä tuolilla - mikä on sinänsä outoa, koska en tiedä yhtään kuka siellä anonyyminä kirjoittelee! Ja parhaaksi nimittäminen saa mut taas punastumaan ja hymyilemään typeränä :)
      Voihan pienet koiranpennut, sulla on siellä sitten pentu opettamassa miten innostutaan ;D Kiva kun tykkäsit osasta! Mulla on ehkä ollut taipumusta laittaa liian paljon tekstiä per kuva, mutta tää tarina on sen verran lyhyt ja tietyllä tavalla yrittää luoda tunnelmaa, niin että kuvatekstit pysynee lyhyinä.

      Kiitos kommentista ♥

      Poista
  2. Tää vaikuttaa kiinnostavalta. En nyt väsyneenä osaa tätä sen kummemmin kommentoida, mutta joo siis hyvältä näyttää ja jään ehdottomasti seuraamaan. Niin ja mun shippaustutka yhdisti välittömästi Theon ja Jacobin, mutta älä huoli, en aio jankata siitä yhtä voimakkaasti kuin FxW-shippauksesta...ellet sä anna siihen aihetta. ;)

    Niin ja mä voisin haluta linkinvaihtoon (alwaysintherainsims.blogspot.fi) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että kiinnosti! Ja jää ihmeessä seurailemaan. :)
      Mutta ei, Jacob ja Theo eivät tule rakastumaan toisiinsa ::D Vaikka kuinka shippaisit. Tää tosin ei oo ees niin houkutteleva pari kuin FxW.... :D

      Mä lisäilen linkkejä tossa iltapäivästä! Kohta on kiire bussiin :-) Kiitos kommentista!

      Poista
  3. Vaikuttaa jännittävältä ja myös kiinnostavalta! :D Aloin jo heti pohtimaan, että mitähän salaisuuksia Theolta löytyy. Jään seurailemaan ja odottelemaan mitä ilmeisesti hyvin ikäviä asioita tuleekaan tapahtumaan.

    Minäkin voisin haluta linkivaihtoon (siennathesims3.blogspot.fi) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että jännittävä ensivaikutelma on luotu! :) Mun piti laittaa loppuun oikein kysymyksiä ja kysyä, että mikähän se Theon salaisuus(/salaisuudet) nyt sitten on, mutta unohdin :D Kiva kuitenkin kuulla, että joku miettii asiaa silti!

      Linkitän! Kiitos kommentista.

      Poista
  4. Hii, irvis tarinoi:3 Jään mielenkiinnolla odottamaan synkkyyksiä, alku ainakin vaikuttaa lupaavalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irvis tarinoi ja atm näyttää aika hyvältä sen suhteen! Synkkyyksiä tiedossa :3

      Poista
  5. Hirveästi ajatuksia syntyi tämän osan jälkeen. Jätit herkulliseen kohtaan ja paljastit sinällään paljon, mutta toisaalta et vielä mitään. Hmm... Theo on erikoisen ristiriitainen hahmo ja selkeästi näyttelee oikein" pahaa pikku kovista", mutta kuka on poika naamion takana onkin oma kysymysmerkkinsä :D

    Mietin, että varmasti Jacob liittyy asiaa, koska tapanasi ei ole tuota sivuhenkilöitä ihan huvin vuoksi esiin ja lopussa Theo myös pohdiskeli Jacobia.

    Tuosta kovis porukasta, George ei tuntunut kuuluvan joukkoon. Hän oli yllättävän kiltin näköinen ja enkelikasvoinen. Toisaalta se oli erikoinen ja dynamiikka luova ero porukassa, joka muuten oli aika perus kovisporukka, minkälainen ensin tuleekin mieleen :D Mitä minä taas selitän :`D Mutta seuraava kohtaan; Naureskelin Theon asunnon sisustukselle, että kovis pojalla on kivat kukka verhot ;D

    Paljon kysymyksiä heräsi, mutta jään katsomaan kuinka synkkätarina saa loppunsa (Uuu, näemmekö taas verta ja suolenpätkiä, I like ;D ) Epäilen jonkun kuolevan, eli pitäiskö laittaa veikkaus taas käyntiin ketkä jäävät henkiin ;)

    Mutta siis näyttää ja kuulostaa hyvältä tarinalta

    R.H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jopa vähän mietin tätä julkaistessani, että onko huono ratkaisu jättää näin paljon paljastamatta. Tai siis että olisko mun pitänyt antaa edes joku teoreettinen vihje Theon salaisuudesta. Päätin olla antamatta, enkä tiedä kadunko sitä vai en :D
      Theo on tosiaan ristiriitainen. Sillä on syynsä pysytellä naamion takana :)

      George olikin tarkoituksella tämmöinen kliseiden rikkoja :D Ajattelin että siellä olisi hyvä olla joku vähän kiltimmän näköinen, koska eihän se "koulun kingi"-tyyppinen kovismaisuus (aina) katso ulkonäköä ;) En halunnut kaikista ihan stereotyyppisten kovisten näköisiä.
      Ja itsehän tosiaan osaa julkaistessani heitin aviomiehelleni, että tää Theon suuri ja synkkä salaisuushan paljastui heti kättelyssä: Se ei halua ketään kotiinsa, koska sillä on ihan saakelin rumat verhot ::D:D:D

      Aina voi veikata, mutta kertoimia en anna ;) Kiitos kommentista! ♥

      Poista
  6. *Hyped*

    Tosi kiinnostavalta vaikuttaa, niin kuin aina sun tarinat onkin. <3 Tuo loppu herätti varsinkin paljon ajatuksia. Toivon, että myös Jacobista kuullaan lisää. Tuohan kävi Theon ajatuksissakin tossa lopussa.

    Anteeks lyhyestä kommentista, mutta tosiaan hyvältä ja mielenkiintoselta vaikuttaa! (y)

    (Ja hei, mullekin saa simsblogin chatboksiin pistää uusista osista. c:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypehypehype! :D
      Yllä jo veikkailtiinkin ettei Jacob ollut tarinassa turhaan. Tää on niin lyhyt tarina, että vältän niitten nameless henchmanien tuomista tarinaan, joten eiköhän me Jacobista vielä kuulla... mutta ei shippausmielessä :D

      Mä pistän sulle ilmoituksia, lisään linkin tässä hetken päästä. :) Kiitos kommentista!

      Poista
  7. "Tämä on tarina…Theosta."

    En tiedä miksi, mutta naurahdin pikkasen tuossa kohtaa, vaikka "Theo" lukeekin jo ihan otsikossa :D Tää vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, eli et siis pääse musta eroon. Jään ehdottomasti seuraamaan tätä :)

    Ps. Tämän kuvan (https://2.bp.blogspot.com/-y8wTyzebmSY/WEsJa16S9dI/AAAAAAAAEME/zCA1dmbz2UAyYZYLD-gXTi4s3RPJw4kygCLcB/s1600/Screenshot-19.jpg) kohdalla hihkaisin mielessäni jo "WILLIAM ♡", mutta sitten jälkiviisaus iski :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Olin jo eilen ihan fiiliksissä kun näin kommentistasi, että löysit tiesi tänne ♥)

      Tuokin on asia, jota mä osaa julkaistessani mietin, että onko vähän hölmöä korostaa oikein että Theo-niminen tarina kertoo Theo-nimisestä pojasta :D Sitten mietin, että olenhan mä nähnyt sellaisenkin (pirun hyvän!) leffan kuin Joe, mutta siinäkin mokomassa oli kyllä Joe-niminen päähenkilö, joten en silläkään onnistunut vakuuttamaan itseäni. En sitten tiedä miksi jätin tuon tuohon :'D

      Ahaha William :---D Se on löytänyt aikakoneen ja sählää seuraavissakin tarinoissani!

      Poista
  8. Theo. Synkkä, ihana, kauhea, puhutteleva Theo. Olen jo myyty tälle kompleksiselle paholaiselle, jolla lienee omat luurangot kolistelevat kaapeissaan. Hyvin harvoin, jos koskaan, kukaan on absoluuttisesti paha, ja väläytteletkin jo pieniä kätkettyjä salaisuuksia, jotka löytyvät hänen asennetta tarjoilevan persoonansa takaa. Wau! En osaa sitä paremmin sanoa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, linkitän tämän Arwenin Storytime -tarinaan ja sen saa linkittää myös tänne =) http://storytimearwen.blogspot.fi/

      Poista
    2. Oooh, mahtavaa! Tuntuu että sain ainakin sun kohdalla just tavoiteltua ne ajatukset, mitä pitikin :) Luurankoja tosiaan on ja ensi osassa selviää, mitä luurankoja... Kiitos fantastisesta kommentista, ja linkkaan Storytimen joko nyt illalla tai huomenna aamupäivästä (riippuu lähinnä muististani)! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! Huomioithan, että Blogger on nyt into pinkeänä ruutannut ainakin valtaosan anonyymien kommenteista roskapostilootaan. Jos kommenttisi ei siis heti ilmesty, voi olla, että se meni roskaposteihin. Minulle kuitenkin tulee tieto uusista kommenteista sähköpostiini, ja julkaisen roskapostiin aiheetta lentäneet kommentit heti, kun niistä saan tiedon - eli yleensä alle vuorokauden sisällä.